Praktická škola pro cornet à pistons, trubku a křídlovku 3

Název:
 Praktická škola pro cornet à pistons, trubku a křídlovku 3
Katalogové číslo 
H 2770
ISMN/ISBN: 
979-0-006-57162-8
EAN: 
9790006571628

Nakladatelství: Bärenreiter Praha
Druh publikace: pedagogická hudebnina
Obsazení: trubka sólo
Jazyk publikace: cz./ger./rus.
Hmotnost: 158 g

Praktická škola pro cornet à pistons, trubku a křídlovku od významného pedagoga Jaroslava Koláře je už od počátku šedesátých let 20. století, kdy byla poprvé vydána, u nás široce používanou a velmi oblíbenou učebnicí hry na tento nástroj.

Tato tradiční česká škola hry na trubku o třech na sebe plynule navazujících sešitech slouží jako přípravka k získání základů hry na trubku, a je proto koncipována co možná nejjednodušeji. Místo dlouhých komentářů staví autor výuku na technických cvičeních, názorných příkladech a melodických etudách a v každém díle postupuje systematicky od lehčí technické úrovně k obtížnější, včetně nezbytného minima hudební teorie. Pro rozvoj ansámblového cítění jsou do výuky občas zařazena také dueta a terceta a v závěru 2. dílu si mohou začínající trumpetisté zahrát fanfáry dokonce pro 4 trubky od Otakara Šína, Jaroslava Křičky a Bedřicha Smetany (z Dalibora).

Na rozdíl od 2. a 3. dílu školy obsahuje první sešit (H 64) také stručnou předmluvu o historii vývoje trubky, stručný popis držení nástroje, nasazení nátrubku a poučení o vzniku a tvorbě tónu.

Všechny texty v celé škole jsou trojjazyčné: česky, německy a rusky.